Consensus Vocalis

Consensus Vocalis is ontstaan als koor voor de uitvoeringen van de Matthäus Passion in de basiliek in Oldenzaal en inmiddels uitgegroeid to een koor uit Oost Nederland dat zich thuis voelt in elk denkbaar repertoire. Van a capella tot het grote symfonische werk, van Bach tot hedendaags en van kerk tot operapodium, in een bezetting van 8 tot 80 zangers. Het koor is gewaardeerd partner van Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera, Metropole Orkest, Musica Amphion en vele anderen.

Lees meer

Orkest van het Oosten

Het Orkest van het Oosten (Het Symphonieorkest) met als thuisbasis Enschede is een orkest met nationale allure, internationale ambitie en een sterke verankering in de provincie Overijssel. De huidige chef-dirigent is Ed Spanjaard. Het orkest loopt voorop in cultureel ondernemerschap en wordt erkend als een van de meest eigentijdse orkesten van Nederland. Thuisbasis is het Muziekcentrum in het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. Vaste speelplaatsen zijn daarnaast onder andere Zwolle, Deventer, Hengelo en Amsterdam. Internationale samenwerkingspartners zijn de BBC Philharmonic en de Musikhochschule Franz Liszt in Weimar.

Leer meer

Stadsjongenskoor Oldenzaal

Het Stadsjongenskoor Oldenzaal onder leiding van Marriete Effing komt voort uit het jongenskoor van de Sint Plechelmusbasiliek en bestaat sinds 1915. Tegenwoordig is het koor niet meer verbonden aan een kerk en geeft concerten met zowel religieuze als wereldlijke muziek. Onlangs zongen de jongens met veel succes de ragazzi partij van de  Carmin Burana met het Bentheimer Kammerchor (Dld). De afgelopen jaren zongen de jongens tijdens uitvoeringen van de Matthäus Passion te Oldenzaal, Enschede, Amsterdam, Deventer, Heeswijk Dinther, Groenlo en Utrecht. Ze deden dit samen met Consensus Vocalis, het Combattimento Consort van Jan Willem de Vriend en met het Concerto d’ Amsterdam onder leiding van Klaas Stok.

Leer meer