Festival Johann Sebastian Jazz in Enschede

 • 13/14/15 september

In het Festival Johann Sebastian Jazz, georganiseerd in het kader van het 35-jarig bestaan van de Stichting Twentse Matthaus Passion, werken Wilminktheater, Jazzclub De Tor en de STMP samen. Dat heeft het mogelijk gemaakt om op 13, 14 en 15 september prachtige jazzconcerten met topmusici te organiseren in samenwerking met Jazzpodium De Tor, Rijksmuseum Twenthe en het Wilminktheater.

Vrijdag 13 september in de Gobelinzaal van het Rijksmuseum : het kwartet van zangeres Dascha Skorokhodora met Bach, Poetry & Jazz. Aanvang 15 uur.

Jazzpodium De Tor : Trio Peter Beets met Julia Philippens (van Fuse). Aanvang 21 uur

Kaarten? klik hier! 

Op zaterdag 14 september treedt in de Grote Kerk Bert van den Brink op met Jan Menu en Ernst Glerum. Van der Brink improviseert jazz op het grote kerkorgel en speelt daarna samen met baritonsaxofonist Menu en bassist Glerum. Na de pauze soleren zij bij de Dual City Jazzband, de huisband van De Tor. 

Bert van den Brink is zowel actief in de klassieke muziek als de jazz. Hij speelde samen met vele grote jazzmusici, zoals Toots Thielemans, Nat Adderley en Chet Baker. Hij kreeg in 2007 de Boy Edgar Award, de hoogste onderscheiding in de vaderlandse jazz.

Baritonsaxofonist  Jan Menu speelde onder meer  in combo’s met Pierre Courbois, Piet Noordijk, Johnnie Griffin en vele anderen. Jarenlang was hij vaste begeleider van Greetje Kauffeld. Hij is vaste saxofonist in het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Kaarten? klik hier! 

Zondag 15 september In de Arkezaal : The Four Baritones ; vier baritonsaxen improviseren op Bach. Niels Bijl, Ties Mellema, Jan Menu en Niels van Haften. Aanvang 14.30uur.

Kaarten? klik hier!

Bach en de Literatuur

 • 22 september

Zondag 22 september 15 uur presenteert uitgever Paul Abels in Stadstheater De Bond in Oldenzaal een literair debat over Bach met medewerking van schrijver Atte Jongstra, journalist-criticus Rob Schouten ( Trouw) en klavecinist Pieter Dirksen. Pieter, expert in barokmuziek en o.a. lid van Combattimento Consort  zal uiteraard ook spelen.Toegang 17,50 euro. Kaarten: kassa Stadstheater De Bond of via de website stadstheaterdebond.nl.

Deze  bijeenkomst  vindt plaats met betrokkenheid van de Bibliotheek Oldenzaal en het Vrouwennetwerk Oldenzaal. 
Leden krijgen korting op de entreeprijs.

Kaarten? klik hier!

Lustrum programma 2019

 • 6 april:                              Lezing in het Koetshuis Oldenzaal over de Schumann-bewerking van de Johannes Passion.
 • 7 april:                              Lezing in het Rijksmuseum Twenthe (Gobelinzaal) Enschede over de Schumann-bewerking van de Johannes Passion
 • 12/13 april:                     Uitvoering van de Johannes Passion Oldenzaal en Enschede
 • 26 mei:                            Sponsorconcert “Brecklenkamp”
 • 13/14/15 september:   Bach en jazz  Enschede en Oldenzaal
 • 22 september:               Bach en de literatuur, in Stadstheater De Bond in Oldenzaal         
 • 25 oktober:                     Masterclass “Brecklenkamp”
 • Advent:                            Uitvoeringen delen WO door kerkkoren
 • 19/20 december:           Uitvoering Weihnachts Oratorium in Oldenzaal en Enschede

Meer info over het lustrum programma leest u hier.