Geslaagde lustrumuitvoeringen met enthousiast publiek.

De Stichting Twentse Matthäus Passion en de bezoekers kijken terug op een zeer geslaagd lustrumjaar 2019.

In een vol programma vonden niet alleen klassieke concerten plaats, maar ook voorstellingen in samenwerking met scholen, koren, jazzmusici, schrijvers en dichters.

Op 6 en 7 april werd er in Enschede en Oldenzaal door Bach-kenner Toon Ottink een toelichting gegeven op Schumann’s Johannes Passion, die slechts zelden uitgevoerd wordt. De uitvoering vond plaats op 12 en 13 april met o.a. het Orkest van het Oosten, het koor Consensus Vocalis en het Stadsjongenskoor Oldenzaal en enkele topsolisten.

Een hoogtepunt was ook het Festival Bach en Jazz op 13, 14 en 15 september in Enschede i.s.w.m. Jazzpodium de Tor

Op 25 oktober verzorgde de bekende bas Maarten Koningsberger i.s.m. de Vrienden van het Lied een masterclass voor jonge professionele zangers en zangeressen met als thema Bach en zijn tijdgenoten in de Brecklenkamp bij Lattrop.

Op 19 en 20 december vond een bijzondere uitvoeringen van het Weihnachtsoratorium plaats in Oldenzaal en een “reguliere” in Enschede. Beide o.l.v. Klaas Stok met medewerking van het Orkest van het Oosten en het koor Consensus Vocalis.

Op 19 december werkten drie kerkkoren – te weten St.Pancratius uit Tubbergen, In-Between uit Goor en St.Plechelmus uit Oldenzaal – mee aan de uitvoering het Weihnachtsoratorium in de Plechelmus Basiliek.