In verband met de Coronacrisis kunnen de uitvoeringen van de Twentse Matthäus Passion op 3 en 4 april 2020 helaas geen doorgang vinden. Het spijt ons zeer dat bezoekers en uitvoerenden dit jaar niet kunnen genieten van de prachtige Matthäus Passion.

De Stichting Twentse Matthäus Passion heeft de afgelopen dagen de mogelijkheid onderzocht om de uitvoering op een later tijdstip (september) te laten plaatsvinden. Dat lukt helaas niet in de agenda’s van de meeste uitvoerenden. De Matthäus Passion zal dus pas in 2021 weer plaatsvinden.

In deze bijzondere tijden moeten we oplossingen vinden voor zaken, die we nog niet eerder meegemaakt hebben. Onze Stichting probeert dat te doen met oog voor de belangen van zowel bezoekers als uitvoerenden. In verband daarmee hebben wij het volgende besloten.

Op het programma van de Stichting staat eind dit jaar ook het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach (11 december 19.00 in de Plechelmusbasiliek Oldenzaal en 13 december 14.30 uur in het Muziekcentrum Enschede). Wij hopen dat de Coronacrisis dan (ver) achter ons ligt.

De toegangskaarten, die gekocht zijn voor de uitvoering van de Matthäus Passion in Oldenzaal, kunnen nu gebruikt worden voor de uitvoering van het Weihnachtsoratorium in Oldenzaal op 11 december 19.00 uur. Hierover ontvangen allen die een kaart gekocht hebben een mail via Stadstheater de Bond.

Op dit moment is de Stichting nog in overleg met het Wilminktheater/Muziekcentrum om een vergelijkbare oplossing te vinden voor het gebruik van de kaarten die voor Enschede gekocht zijn. Zodra hierover meer bekend is, zullen onze Stichting en Wilminktheater/Muziekcentrum hierover communiceren.